.

Povijest Imperial d.d.

Spajanjem triju manjih ugostiteljska poduzeća 1965. godine osnovano je poduzeće Imperial.

To je razdoblje popraćeno s gotovo čudesnim učincima na ekonomskom, socijalnom i demografskom planu, što osnivanju Tvrtke daje povijesnu dimenziju u razvoju otoka i šire regije, a posebno turističkog razvoja.

Imperial je od svog postojanja bio i ostao glavni nositelj turističkog razvoja otoka Raba, a njegov je strateški cilj povećanje kvalitete usluga i konkurentnosti uz ulaganje u djelatnike, proizvode i destinaciju.

Pored kontinuiranog ulaganja u svoje objekte i sadržaje, kroz društveno odgovorno poslovanje Imperial sudjeluje u organizaciji i financiranju kulturnih i zabavnih manifestacija, u razvoju sporta i radu udruga i velikom doprinosu u promociji destinacije.

Do statusnih promjena koje su na kraju navedene, Imperial je poslovao u četiri hotela, dva turistička naselja i dva auto kampa, odnosno imao je kapacitet od 7.400 turista.

Od kraja 2016. godine, nakon uspješno provedene privatizacije, Imperial je pod upravljanjem Valamar Riviere i Allianz ZB d.o.o., što je dodatna garancija dugoročnog razvoja Imperiala i otoka Raba.

Rješenjem Trgovačkog suda u Rijeci u lipnju 2019. godine izvršeno je pripajanje društva Hoteli Makarska d.d. društvu Imperial d.d., kao i promjena tvrtke te od 29. lipnja 2019. godine društvo posluje pod tvrtkom Imperial Riviera d.d.

Pripajanjem dvaju društava te akvizicijom Valamar Parentino hotela u Poreča, uvećala se i smještajna ponuda te sada Imperial Riviera svojim gostima nudi sedam hotela, tri turistička naselja i dva kampa, odnosno ukupni kapacitet za gotovo 10.000 turista.

 

   Croatia Covid 19 INFO